آموزش مهارت های زندگی

درس های زندگی - موفقیت - اجتماعی

آموزش مهارت های زندگی

درس های زندگی - موفقیت - اجتماعی

با چه کسی ازدواج می کنید؟

شما با یک نفر ازدواج نمی کنید، در واقع با 3 نوع شخصیت ازدواج می کنید:

1 - شخصیتی که شما فکر می کنید او هست.

2 -شخصیتی که او هست

3 - شخصیتی که او در نتیجه ازدواج با شما پیدا می کند

روش‌های صحیح شست وشوی لباس

در بسیاری از مواقع لباس ها، پرده ها، رومیزی و سایر وسایل پارچه ای پس از اولین شست وشو خراب شده و غیرقابل استفاده می شوند. ما اغلب این امر را ناشی از جنس نامرغوب پارچه می دانیم حال آنکه در خیلی از موارد این مشکل بر اثر بی توجهی ما به نحوه شست وشو و دستورالعمل مراقبت از آن لباس یا پارچه خاص است، چنان که مثلاً بی دقتی در انتخاب لباس هایی که با هم و در یک زمان در ماشین لباسشویی می اندازیم می تواند منجر به رنگ گرفتن لباس ها از یکدیگر و در نتیجه غیرقابل استفاده شدن آنها می شود و یا عدم توجه به درجه حرارت آب مناسب برای شست وشوی هر یک از لباس ها می تواند موجب آب رفتن و یا شل شدن بافت لباس شده و آن را خراب کند. از این رو علایمی بین المللی جهت انتقال اطلاعات لازم برای مراقبت و شست وشو از لباس ها مقرر شده که اغلب در قسمت داخلی لباس بر روی یک قطعه پارچه کوچک چاپ شده و در یکی از درزهای آن دوخته می شود. در روی دیگر این قطعه پارچه کوچک اغلب مواد و الیاف تشکیل دهنده پارچه لباس و درصد هریک از این مواد را قید می کنند. با استفاده از جنس الیاف لباس نیز می توانید روش صحیح شست وشوی لباس را انتخاب کنید. علایم بین المللی دستورالعمل مراقبت از لباس ها و پارچه ها اغلب به نوع شست وشو اعم از شست وشوی دستی یا ماشین، درجه حرارت آب شست وشو، امکان یا عدم امکان استفاده از رنگ ها، نحوه خشک کردن پارچه، روش و درجه حرارت برای اتوکشی آن دلالت دارند.
شما هم اگر مایلید لباس هایتان از عمر طولانی برخوردار شوند بهتر است پیش از شروع شست وشوی لباس ها این دستورالعمل را پیدا کرده و به آن توجه کنید.
ـ علامت مربوط به شست وشو به شکل یک تشت آب است که درجه حرارت آب به سانتی گراد بر روی آن نوشته شده است، 
ـ چنانچه به جای عدد مربوط به درجه حرارت آب نقش یک دست بر روی آن باشد نشان دهنده لزوم شست وشوی دستی است.
ـ نقش دایره ای درون یک مربع علامت مربوط به استفاده از خشک کن است. چنانچه این نقش با ضربدری بر روی آن دیده شود، به این معنی است که استفاده از خشک کن برای این لباس خاص مناسب نیست.
ـ علامت مثلث نشانه استفاده از سفیدکننده ها است و چنانچه ضربدری بر روی آن باشد نباید از سفیدکننده برای پارچه یا لباس مورد نظر استفاده کرد.
ـ امکان استفاده از اتو نیز با علامتی به شکل اتو که میزان حرارت آن از ملایم تا متوسط و داغ به وسیله ۱ تا ۳ نقطه بر روی تصویر اتو نشان داده می شود.
همچنین امکان استفاده از خشک شویی با دایره ای که حرف P انگلیسی بر روی آن نقش بسته مشخص می شود.
این علایم بین المللی بر روی لباس ها و محصولات پارچه ای اغلب کشورها مورد استفاده قرار می گیرد، ضمن آنکه برخی از این دستورالعمل ها با پیام های کوتاه درج شده نیز همراه هستند که گاه به یک زبان و در مورد محصولات شرکت های معتبر به چند زبان ارائه شده اند.
رعایت نکات زیر نیز می تواند هنگام شست وشوی لباس ها مفید باشد:
- همواره قبل از ریختن لباس ها در ماشین لباسشویی، جیب های لباس را به دقت وارسی کنید چون ممکن است محتویات جیب شامل کارت، چک یا اوراق با ارزش از این قبیل باشد. حتی یک دستمال کاغذی در جیب لباس می تواند مشکلات فراوانی را برای شما به بار آورد. دستمال کاغذی در آب از هم باز شده و به صورت پرز به لباس می چسبد.
- در جداسازی لباس های سفید و رنگی از یکدیگر دقت کنید.
- هنگام تنظیم درجه ماشین لباسشویی با توجه به جنس و نوع لباس ها درجه مناسب را انتخاب نمایید.
- هنگام شست وشوی لباس ها آنها را خوب آبکشی کنید زیرا باقی ماندن مواد شوینده در الیاف لباس می تواند موجب بروز انواع حساسیت های پوستی شود به ویژه در کودکان.
- زیپ لباس های زیپ دار را قبل از انداختن آنها در ماشین لباسشویی ببندید تا موجب نخ کش شدن لباس های دیگر نشوند و با دوختن و محکم کردن دکمه های شل شده مانع از گم شدن آنها شوید.
در اینجا به نکاتی در جهت راهنمایی شما برای شست وشوی صحیح هر یک از انواع پارچه اشاره می کنیم:
استات: پارچه هایی از جنس استات را تنها از طریق خشک شویی تمیز کنید مگر آنکه در راهنمای شست وشوی آن قید شده باشد «قابل شست وشو با دست». در این صورت ممکن است لباس را با یک شوینده ملایم و آب نیم گرم شسته و به دور از حرارت مستقیم خشک نمایید

فقط تازه عروس‌ها بخوانند

اگر تازه ازدواج کرده‌اید و هنوز هم حتی درست نمی‌دانید کدام قابلمه در کدام کابینت است و هنوز موقع غذا درست‌کردن نمی‌دانید باید اول نمک را بریزید یا فلفل اما امشب کلی مهمان دعوت کرده‌اید، غصه نخورید.
ستون ما در این شماره به یاری شما می‌آید فقط چند فن کوچک لازم است.
● چه‌ وقت‌ باید به‌ غذا نمک‌ زد؟
▪ به‌ سوپ‌ و آبگوشت‌ از ابتدای پخت‌ نمک‌ بزنید. 
▪ به‌ گوشت‌ها درست‌ اندکی‌ قبل‌ از برداشتن‌ از روی‌ آتش‌ نمک‌ بزنید. 
▪ سبزیجات‌ را در آب‌ نمک‌داربپزید. 
● چه‌ کنیم‌ که‌ تخم‌مرغ‌ ترک نخورد 
▪ برای‌ آنکه‌ هنگام‌ پختن‌تخم‌مرغ‌، آنها در آب‌ ترک‌ نخورند چند راه‌ وجود دارد:
▪ در آبی‌ که‌ تخم‌مرغ‌ها در آن ‌می‌جوشد مقدار زیادی‌ نمک‌ بریزید. 
▪ قبلا به‌ وسیله‌ یک‌ سوزن‌ ته‌تخم‌مرغ‌ را سوراخ‌ کنید و آن‌ را داخل‌آب‌ سرد بیندازید. 
▪ وقتی‌ می‌خواهید تخم‌مرغ‌ بپزد تا سفت‌ شود مقداری‌ سرکه‌ به‌ آب‌اضافه‌ کنید. 
● نکته‌ای در مورد روش شکستن نارگیل:
▪ برای شکستن نارگیل به این صورت عمل کنید: ابتدا الیاف آن را کاملاً از نارگیل جدا کنید، روی نارگیل لکه‌هایی مانند چشم وجود دارد آن قسمت را سوراخ کنید و شیره داخل نارگیل را کاملاً از آن خارج کنید. سپس نارگیل را داخل تاوه قرار داده به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه بگذارید تا با حرارت بالا بپزد بعد از این زمان صبر کنید تا پوست آن سرد شود. سپس با یک ضربه چکش پوست نارگیل را از آن جدا کنید. 
● چند نکته در مورد گرفتن آب میوه:
در نظر داشته باشید که وقتی می‌خواهید آب میوه بگیرید به مقدار مصرف تهیه کنید. زیرا مثلا اگر آب هویج بماند، تلخ و اگر آب سیب مدتی بماند سیاه می‌شود. 
اگر می‌خواهید از آب میوه‌ای استفاده کنید که در آن فصل وجود ندارد، می‌توانید در فصلی که آن میوه وجود دارد، آن را ذخیره کنید. به این صورت که آب میوه مورد نظر مانند لیموترش یا شربت نعناع و یا آب نارنج را درون قالب یخ ریخته تا ببندد. سپس آن را از قالب جدا کرده و درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و داخل فریزر نگهدارید تا در زمان مورد نظر یکی از این قالب‌ها را درون لیوان شربت بیندازید و از آن استفاده کنید. 
● چند نکته در مورد گردو:
▪ اگر می‌خواهید پوست گردوی سبز را از آن جدا کنید و دستتان سیاه نشود، داخل ظرف پر از آب، پوست گردو را بکنید. 
▪ اگر می‌خواهید مغز گردو را سالم از پوست آن جدا کنید، گردوها را یک شب تمام، داخل آب نمک خیس کنید، سپس به آرامی پوست آن را شکسته و مغزگردو را بیرون بیاورید. 
● چند نکته درباره میوه‌ها:
▪ تشخیص گریپ‌فروت خوب:
از ضخامت و کلفتی پوست گریپ‌فروت به آبدار بودن یا نبودن آن می‌توانید پی ببرید. برای تشخیص اینکه گریپ‌فروت ضخیم است یا نازک به انتهای آن یعنی قسمتی که به ساقه مربوط می‌شود توجه کنید. در این قسمت از گریپ‌فروت برآمدگی ایجاد شده است و اصولاً ناصاف و پر چین به نظر می‌رسد که پوست آن ضخیم است و هر چه پوست گریپ‌فروت ضخیم‌تر باشد پر آب‌تر است. 
▪ رسیده شدن خرمالوی نارس:
اگر خرمالوی شما نارس است، آنها را در کنار هم بچینید و در گوشه‌ای بگذارید. مدتی که در همین حال بمانند خرمالوها رسیده و شیرین می‌شوند

نکات طلایی خانه داری

▪ صدای زیاد آبمیوه گیری 
صدای زیاد آبمیوه گیری یا از متعادل نبودن صافی است که باید بازدید و یا تعویض شود و یا موتور خراب شده که باید از تعمیر کار کمک بگیرید. 
▪ علت حرکت آبمیوه گیری 
اگر در حین استفاده از آبمیوه گیری، حرکت می کرد، بدین معناست که صافی تعادل ندارد و یا محفظه ی آن پر شده است. 
▪ خرابی صافی آبمیوه گیری 
اگر آبمیوه ی شما همراه با تفاله باشد ، نشانه ی آن است که صافی آبمیوه گیری خراب شده و باید تعویض شود. 
▪ علت داغ شدن آبمیوه گیری 
اگر آبمیوه گیری شما پس از روشن کردن خیلی سریع داغ شد، این یک هشدار است که می تواند دو علت داشته باشد، محور موتور درپوشها لقی دارد و یا اینکه موتور نیم سوز شده است. حتماً از یک تعمیر کار کمک بخواهید. 
▪ استفاده ی درست از آبمیوه گیری 
اگر میوه هسته دارد، ابتدا هسته ها را از میوه خارج کنید؛ در غیر این صورت هسته ها مانع چرخش موتور یا تیغه های دستگاه می شوند. در محفظه ی بالا بیش از اندازه میوه نریزید و مراقب باشید تا بیش از حد تفاله در آن جمع نشود، چون به موتور فشار می آورد و آن را می سوزاند.در آبمیوه گیریهایی که صافی فلزی دارند، اگر فشار تفاله ها یا مقدار میوه ی ریخته شده زیاد باشد، صافی از حالت تعادل خارج می شود و در نتیجه وقتی دستگاه را روشن می کنیم، آبمیوه گیری به حرکت در می آید، برای جلوگیری از حرکت دستگاه باید تفاله ها را تخلیه کرد و یا از مقدار میوه ها کاست.هرگز موتور را درون آب فرو نبرید.قسمتهای متحرک بالای آبمیوه گیری مثل درپوش و تیغه را پیش از روشن کردن دستگاه کاملاً در جای خود محکم کنید. پیش از خاموش کردن و ایستادن کامل موتور، هرگز در پوش آن را باز نکنید. 
▪ یخچال را کجا قرار دهیم بهتر است؟ 
هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز، باعث کاهش عمر دستگاه می شود. به علاوه محل استقرار یخچال باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد. 
▪ تمیز کردن فریزر 
سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و گوسفند، هر کدام را در طبقه ی مخصوص قرار دهید. به تاریخ بسته‌ها دقت کنید و مواد را بر اساس تاریخ مصرف آنها در دسترس بچینید و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. روی هر بسته ی جدیدی که در فریزر می گذارید تاریخ بزنید. فهرستی از مواد موجود در فریزر تهیه کنید تا راحت تر بتوانید آنها را پیدا کنید. 
▪ تمیز کردن یخچال 
میوه ها و سبزیجات فاسد شده را دور بریزید. تمام طبقات یخچال را در آورید، دیوارها و طبقه ها را تمیز کنید. مواد شبیه به هم را در یک طبقه جای دهید. داروها و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. 
▪ تمیز کردن دستمال آشپزخانه 
برای تمیز کردن دستمالها یا اسفنجهای جرم گرفته ی آشپزخانه، ابتدا آنها را مدتی در محلول آب و نمک خیس کنید، تا سریع تر تمیز شوند.
▪ رفع بوی تخته ی نان 
وقتی گوشت ماهی و یا سبزیجات بودار را روی تخته ی نان بری خورد می کنید بوی آنها را به خود جذب می کند برای از بین بردن بوی پیاز , سیر و یا ماهی یک لیمو ترش را از وسط نصف کرده روی سطح تخته بمالید و یا آنکه خمیری از جوش شیرین و آب درست کرده و روی تخته گذاشته سپس آب بکشید . 
▪ رفع بوی نامطبوع سنگ کنار ظرف شوئی 
با مقداری پوست لیمو ترش یا پرتقال می توان در رفع بوی بد موفق بود . 
▪ رفع بوی ظروف پلاستیکی 
برای از بین بردن بوی بد ظروف دردار و جعبه های پلاستیکی روزنامه ی مچاله شده را در داخل ظرف قرار داده و در را محکم ببندید و بگذارید تمام شب را به همان حال بماند. 
▪ تمیز کردن رنده 
برای تمیز کردن رنده، مقداری نان خشک روی آن بمالید و سپس به راحتی آنرا بشویید. 
▪ تمیز کردن تخته آشپزخانه 
جهت پاکسازی تخته ی آشپزخانه که معمولاً در اثر خرد کردن سبزی های مختلف رنگ می گیرد، کافی است تخته های چوبی را با مقدار ی سرکه شست و شو دهید. 
▪ ظروف و بوی نامطبوع غذا 
جهت از بین بردن بوی نامطبوع غذا از روی ظروف کافی است ظرف را در آب محتوی کمی سرکه، مدتی خیس کنید و سپس بشویید. 
▪ بوی پیاز 
جهت از بین بردن بوی پیاز، می توانید دستان خود را قبل و بعد از پوست کندن پیاز، به کمی سرکه آغشته کنید. 
▪ تمیز کردن غذا از قابلمه 
برای تمیز کردن غذا از قابلمه، آن پر از سرکه کرده و بعد از نیم ساعت، قابلمه را با آب و مایع ظرفشویی به راحتی بشویید. 
▪ ضدعفونی کردن ظرفشویی آشپزخانه 
برای ضدعفونی کردن سینک (ظرفشویی) آشپزخانه، از محلول های شیمیایی استفاده نکنید، به جای آنها از محلول نمک استفاده کنید تا علاوه بر رعایت نکات بهداشتی از آسیبهای ناشی از مواد شیمیایی روی بدن خودتان در امان باشید. 
▪ تمیز کردن چربی روی اجاق گاز و دیوارهای آشپزخانه 
برای این منظور پارچه ای را در سرکه خیس کرده ، روی آن بمالید . بهتر و آسان تر تمیز می شود . 
▪ پاک کردن وسایل سفید آشپزخانه 
برای تمیز کردن وسایل سفید آشپزخانه روی آنها را ابتدا با پارچه ای خیس، نم دار کنید. بعد پودر زمین شوی را روی آن بریزید و چند دقیقه صبر کنید و اسکاچ بکشید. اگر باز هم پاک نشد روی آن را مایع سفید کننده بریزید . 
چای رو میشه با چند مدل چای ترکیب کرد که از لحاظ طعم
- عطر و رنگ چای ایده آل بشه.
- چای ترجیحا الک شده باشه بهتره.
- چای خشک رو که تو قوری میریزیم کمی آب جوش بهش اظافه میکنیم و بعد اون آب رو خالی میکنیم تا غبار و گرد چای جدا بشه.
- میشه کمی آب ریخت و چای رو گذاشت دم بکشه که این عمل باعث می شه چای زودتر دم بکشه.
- بر روی قوری چای میشه یک دستمال تمیز انداخت تا چای بهتر و سریعتر دم بکشه (که بعد از دم کشیدن باید اونو برداشت ).
- میشه به چای جهت عطر دارشدنش هل، گل سرخ، برگ عطر چای که از خانواده ی گیاه شمعدانی هست اظافه نمود.
- برای نگهداری چای برای مدت طولانی, بعد از دم کشیدن میشه چای رو از صافی رد کرد و تفاله ی چای رو جدا کرد و چای صاف شده رو برای مدت طولانی با همون کیفیت اولیه نگه داشت.
- در صورتی که چای به مرحله ی جوشیدن رسید برای جلوگیری از طعم زمخت چای میشه بهش یک یا دو حبه قند اضافه کرد. زمانی که می خواهیدچای رو در استکان برزید میتوانید در داخل استکان آب جوش بریزید و بگردانید تا باعث پایین آمدن دمای چای نشود. 
برای بررسی اینکه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است یا نه، یک تکه نان سفید داخل روغن بیندازید، اگر نان، ذرات تیره رنگی را در اطراف خود ایجاد کند مشخص می شود روغن قابل مصرف مجدد نیست، و در غیر اینصورت هنوز قابل استفاده است. 
▪ نگهداری دانه‌های ذرت 
دانه های ذرت را باید همیشه در فریزر نگاهداری کنید، به این ترتیب، نه تنها تازه می ماند، بلکه انجماد، از چروکیده شدن آن جلوگیری خواهد کرد. 
▪ چسبیدن کیک به دیس 
پاشیدن شکر بر روی دیس رطوبت اضافی را به خود جذب می کند و مانع چسبیدن کیک به دیس می شود. 
اگر می خواهید گوشت سفت را نرم کنید، روی همه ی قسمتهای آن مخلوطی از سرکه و روغن زیتون بمالید و بگذارید مدت دو ساعت بماند، سپس بپزید.
برای جلوگیری از خشک شدن پنیر، دستمالی را که با سرکه مرطوب ساخته اید روی آن بپیچید. نگهداری موز برای مدت طولانی امکان پذیر نیست و این میوه در مدت زمان کوتاهی از بین می رود . برای اینکه مدت زمان بیشتری بتوانید این میوه را نگهداری کنید باید آن را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید . به این ترتیب آن را برای زمان بیشتری حفظ خواهید کرد. 
برای شستشوی میوه و سبزی به هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین اضافه کنید. این عمل باعث ضد عفونی کردن و از بین بردن ناخالصیها می شود. بعد از اینکه حدود ۱۰ دقیقه سبزی و یا میوه را در این محلول قرار دادید آن را با آب سرد بشویید .
برای اینکه جعفری در غذایتان سبز باقی بماند، کافی است به محض آنکه مایع شروع به جوشیدن کرد، جعفری را به آن بیفزایید. برای رسیدن موز، کیوی، گوجه فرنگی یا سیب کال از قرار دادن میوه ها در مقابل تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید، چون باعث نرم شدن و حتی له شدگی آنها خواهد شد. میوه را درون یک حوله یا پارچه ی تمیز و مرطوب بپیچید. سپس درون یک پاکت کاغذی یا مقوایی قرار دهید. بزودی میوه ی شما بدون آنکه له یا سیاه رنگ شود، درون پاکت کاغذی می رسد. 
لیمو ترش را در توری کوچکی قرار دهید و در محیط خشک آویزان کنید.نیم ساعت قبل از مصرف، آن را درون یک ظرف پر از آب سرد بیندازید، تا مجددا" طراوت و تازگی خود را به دست آورد. با این کار، لیمو ترش برای مدت بیشتری سالم می ماند.
برای نگهداری کیوی، آنها را در پاکت کاغذی بپیچید و در یخچال بگذارید. اگر کیویهایی که تهیه کرده اید تقریبا" کال و یا سفت هستند، آنها را در دمای معمولی آشپزخانه یا اتاق بگذارید تا به مرور برسند .
این میوه، خود یک غذای رژیمی است و در عین حال مقدار قابل توجهی ویتامین C و مواد معدنی، بخصوص پتاسیم دارد . 
اگر نیاز داشتید تخم مرغ را برای مدت طولانی نگهداری کنید،‌ دقت کنید که هرگز تخم مرغ سالم را در فریزر قرار ندهید، زیرا سرما حجم آنرا زیاد کرده و می شکند. زرده و سفیده را از پوست تخم مرغ خارج کرده ، قدری نمک به آن بیافزایید و خوب بهم بزنید و در فریزر یا طبقه ی بالای یخچال نگهداری کنید. سفیده تخم مرغ( البته بدون زرده) به حالت منجمد برای مدت یکسال قابل نگهداری است. 
خشک کردن پوست تخم مرغ، اهمیت زیادی در نگهداری آن دارد زیرا رطوبت زیاد، موجب فساد این ماده غذایی می‌شود. هرگز تخم مرغ را درکنار سبزیها و میوه ها قرار ندهید زیرا رطوبت موجود در سبزیها موجب فساد تخم مرغ می‌شود. 

برای تمیز کردن فلاسک ابتدا تفاله های چای را از فلاسک خالی کنید، سپس مقداری آب گرم در فلاسک ریخته، کمی مایع ظرفشویی به آن اضافه نموده و یک اسکاچ نرم داخل فلاسک بیندازید، در آن را ببندید و خوب تکان دهید، تا تمیز شود و بعد با آب گرم کاملا شستشو دهید. اگر قوری شما جرم گرفته است ، قوری را پر از آب کنید و ، مقداری آبلیمو در آن بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد

▪ برای نگهداری کشک سائیده می توانید کشک ها را داخل قالب جایخی ریخته و در فریزر قرار دهید. سپس آنها را از قالب جداکرده و پس از قرار دادن داخل کیسه فریزر برای مدت طولانی آن را نگهداری کنید.
دانه های ذرت را داخل فریزر نگهداری کنید تا چروکیده نشود. قبل از اینکه دانه های ذرت را بو بدهید، کمی آب سرد روی آن بریزید. به خاطر داشته باشید که سبزی‌ها را حتما در سایه خشک کنید تا تغییر رنگ ندهد. ضمنا سبزی‌های خشک را نباید بیشتر از ۶ ماه نگهداری کرد چرا که خاصیت خود را از دست می دهند.
▪ اگر داخل کیسه نان یک پرساقه کرفس بگذارید، نان مدت بیشتری تازه می ماند.
▪ آرد را باید در جای خشک و تاریک نگهداری کنید تا زمان بیشتری سالم بماند.
▪ بهتر است برای نگهداری روغن از ظروف شیشه ای استفاده نکنید. ظروف سفالی یا لعابی برای این کار مناسب‌ترند.
▪ برای اینکه چای، عطر خود را از دست ندهد، آن را درون ظرف دربسته نگهداری کنید. اگر از خود پاکت چای استفاده می کنید، پاکت را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و سرکیسه را محکم گره بزنید.
▪ اگر شیشه آبلیمو را در یخچال می گذارید، حتما در آن را ببندید چون باعث کوتاه شدن عمر یخچال خواهد شد.
▪ لابه لای حبوبات چند برگ درخت گردو قرار دهید. ضمنا می توانید حبوبات را بانمک زیاد مخلوط کرده و حتی الامکان در فریزر نگهداری کنید.
▪ اگر قارچ را داخل کیسه پلاستیک بگذارید خراب می شود آن را داخل پاکت کاغذی بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.
▪ می توانید حبوبات را فقط یک جوش داده (آب را جوش آورده، حبوبات را داخل آب جوش بریزید تا یک جوش بخورد) داخل آبکش ریخته و آن را خشک کنید. مطمئن باشید دیگر جوانه نخواهند زد. لازم به ذکر است در قدیم بیشتر از این روش استفاده می شد.
بشتر میوه ها داخل کاغذ روزنامه برای مدت زمان بیشتری تازه می مانند

ـ برای تمیز کردن پنیر پیتزای چسبیده به ظرف ، بهتر است آن را با آب سرد و مایع ظرفشویی بشویید.
ـ هنگام استفاده از منقل برای تهیه کباب ، یک ورق کاغذ آلومینیومی (فویل) در کف آن قرار دهید . این کار هم باعث تشدید حرارت می شود و هم تمیز کردن منقل را آسان می کند.
ـ پوست گرفتن و خرد کردن سیر باعث چسبندگی دستها می شود. برای جلوگیری از این مشکل ، حبه های سیر را ابتدا دو دقیقه در آب جوش و سپس در آب سرد بگذارید پس از آن پوست بگیرید . توجه داشته باشید هنگام مصرف سیر جوانه سبز وسط آن را در آورید. 
برای جدا کردن پوست نازک روی بادام ، آنها را دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد بگذارید و به راحتی پوست آنها را جدا کنید . 
ـ برای گرفتن پوست هلو در تهیه مربا و کمپوت ، هلوها را یک دقیقه در آب بجوشانید و بعد پوست بگیرید .
ـ برای خشک کردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نیم کرده ، هسته را در آورید و روی سینی فر بگذارید . فر را داغ کنید و سینی محتوی برگه ها را در فر داغ قرار دهید حرارت فر را به روی حداقل تنظیم کنید . لای در فر را باز بگذارید و مرتب به آنها سر بزنید و چنانچه لازم است آنها را زیر و روی جا به جا کنید تا نسوزند. وقتی که خشک شدند سینی را از فر خارج کنید .
ـ برای انتخاب طالبی شیرین نسبت به اندازه اش سنگینتر به نظر می رسد.
روی پوست آن نباید لکه باشد. 
عطر خوبی از آن متصاعد شود. 
اگر ساقه آن به راحتی جدا شود . نیز به معنی رسیده بودن آن است .
ـ مربای ریواس را هرگز در ظرف آلومینیومی طبخ نکیند زیرا باعث مسمومیت می شود .
ـ برای تهیه یخ فانتزی ، می توانید داخل هر قالب یک گیلاس یا آلبالو قرار دهید . و بعد در قالب آب بریزید و بگذارید یخ ببندد .
ـ تمیز کردن ظروف مسی : اگر می خواهید لکه ای از روی ظرف مسی پاک کنید ، روی آن یک برش پیاز بمالید. لکه های روی کاغذ دیواری: این لکه ها را با مغز نان سفید می توانید پاک کنید آن را گلوله کنید، سپس روی لکه های مورد نظر بمالید .
ـ تمیز کردن مایکروفر : یک برش لیمو را در ظرف آب بیندازید ، داخل مایکروفر بگذارید تا گرم شود . وقتی بخار آب بر روی دیواره های داخل فر نشست ، آن را خاموش کنید و پس از مدت کوتاهی که فر خنکتر شد، آن را تمیز کنید.

▪ برای زنده و درخشان کردن فرش کمی سرکه و خاک اره را مخلوط کرده و برسی در این مخلوط زده بر روی فرش بکشید. بگذارید خوب خشک شود بعد روی آن جارو برقی بکشید.
▪ اگر لوله ظرفشوئی شما گرفته یک مشت جوش شیرین در سوراخ ظرفشوئی بریزید به اضافه نصف فنجان سرکه سفید در سوراخ را محکم ببندید. بعد از چند دقیقه آب سرد روی آن بریزید.
▪ برای تمیز کردن رویه پلاستیکی کابینت از پارچه مرطوبی که بر روی آن جوش شیرین ریخته اید استفاده کنید.
▪ برای باز کردن مجاری اتو ¼ فنجان سرکه سفید در آن بریزید بگذارید یک شب بماند.
▪ برای تمیز کردن و جلا دادن جلدهای قدیمی کتاب یک پارچه فلانل را به تربانتین آغشته کرده رویشان بمالید ، بعد با یک تکه پارچه نرم براقشان کنید.
▪ پاشیدن شکر بر روی دیس رطوبت اضافی را به خود جذب می کند و مانع چسبیدن کیک به دیس می شود.

▪ اگر می خواهید آب لیموی بیشتری از لیمو به دست آورید، ابتدا آنها را در داخل آب داغ بریزید، چند ثانیه صبر کنید و قبل از آبلیموگیری، آنها را روی میز بغلتانید. 
▪ اگر برنج ته گرفت روی آن یک تکه نان بگذارید و چند دقیقه در قابلمه را محکم ببندید. 
▪ هنگام تهیه نان خانگی، اگر دوست دارید روی آن برشته و براق شود، چند دقیقه قبل از برداشتن، روی آن با قلم مو سرکه سفید بمالید. 
▪ زمانی که مقداری از نان تست شما زیاد آمد یا بیات شد، آن را در تخم مرغ زده شده فرو برده و در روغن سرخ کنید. عصرانه خوبی برای بچه ها و بزرگترهاست. 
▪ همیشه خمیرمایه را در آب ولرم بریزید. آب داغ آن را از بین می برد. 
▪ اگر آرد نان نیاز دارید سریعترین روش تست کردن و بعد آسیاب کردن نان است. 
▪ اگر تخم مرغ شکست، روی آن به مقدار زیاد نمک بپاشید و پنج دقیقه صبر کنید، بعد با خاک انداز جمع آوری کنید. 
▪ سفیده تخم مرغ را می توان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد. 
▪ اگر یک هفته از عمر تخم مرغ بگذرد، در وسط ظرف آب قرار می گیرد. تخم مرغهای کهنه پوستی نرم و براق دارند، روی سطح آب قرار می گیرند و پس از سه هفته سفیده آن رقیق و آبکی شده و زرده آن پخش می شود. 
▪ پوست تخم مرغ تازه سخت و گچی است. ته آب افقی قرار می گیرد و سفیده آن غلیظ و زرده آن برجسته است. 
▪ اگر تخم مرغ را قبل از جوشاندن با یک سوزن سوراخ کنید، به هنگام پوست کندن راحت پوست خواهد شد. همیشه این سوزن را به آهنربای روی در یخچال بزنید. 
▪ تخم مرغ سفت به سیزده دقیقه جوشیدن نیاز دارد. در قابلمه آن قدر آب بریزید که روی تخم مرغ را بگیرد و در آن را ببندید و به مدت دو دقیقه بجوشانید، قابلمه را کنار گذاشته با در بسته یازده دقیقه صبر کنید. زرده تخم مرغ دیگر خاکستری نخواهد شد.* زمانی که تخم مرغ می خرید، تاریخ خرید را روی شانه تخم مرغ یا یکی از تخم مرغها بنویسید همین کار را با قوطیهای کنسروی که درش را باز می کنید، مانند پنیر و سایر مواد غذایی بکنید. این کار به شما کمک می کند تا زمان مصرف مواد غذایی را به دقت حساب کنید.


آیا مایلید ثروتمند شوید؟!

«پول که تو خیابان نریخته‌!!» «من هرگز کار خوب پیدا نمی‌کنم‌». «من هیچ وقت پول در نمی‌آورم‌». «لیاقتش را ندارم‌». کدام یک از این اعتقادها، باور شماست‌؟ آیا واقعاً فکر می‌کنید که چنین اعتقاداتی برایتان چه نتیجه‌ای به بار می‌آورد؟ اینها اندیشه‌های محدود و بسیار دست و پا گیر هستند. شاید خانوادهٔ شما دربارهٔ پول چنین اعتقاداتی داشتند. زیرا تا زمانی که اعتقادهای آنها را خودآگاهانه رها نکنیم‌، این باورها با ما می‌مانند. این اعتقادها از هر کجا که آمده باشد و در ذهن شما لانه کرده باشد، اگر می‌خواهید ثروتمند شوید باید هشیاری شما را هر چه سریعتر ترک کند. واقعیت این است که ثروت حقیقی با داشتن احساس نیکو نسبت به خود آغاز می‌شود، همچنین داشتن این احساس که هرگاه‌، هرچه را بخواهید به دست می‌آورید و هرگز مقدار پول و میزان ثروت مسئلهٔ مهمی نیست‌. در حقیقت مسئلهٔ اصلی جایگاه ذهنی شماست‌. ثروت یا فقر، تنها نمایانگر آرمانهایی است که در سر شما می‌گذرد. اگر این باور را نداشته باشیم که «لیاقت‌» ثروتمند بودن را داریم‌، حتی اگر ثروت در دامن ما بریزد، به طریقی آن را نمی‌پذیریم‌. از پیش رفتن در مسیر تازهٔ «توانگری‌» وحشت نداشته باشید و احساس نکنید لیاقتش را ندارید. به هرچه بیندیشیم افزایش می‌یابد. پس به قرض‌ها و بدهی‌ها نیندیشید. اگر به فقر و تنگدستی و قرض توجه کنید، تنگدستی و قرض‌تان بیشتر می‌شود، خزانهٔ الهی لبریز و بی‌انتهاست‌. در شبی مهتابی‌، ستاره‌ها را بشمرید. یا مشتی شن به دست بگیرد و اگر توانستید دانه‌های آن را بشمارید. یک دانهٔ هندوانه می‌تواند، یک مزرعهٔ بزرگ هندوانه بدهد. پس برای هر چه دارید شاکر باشید تا افزایش آن را شاهد باشید. همهٔ آنچه را که در زندگی دارید از مادی و معنوی را با محبت واقعی متبرک کنید. اعتقاد ما به تنگدستی و تنگنا تنها چیزی است که ما را محدود می‌کند. آیا پول را تنها به این منظور می‌خواهید که به دیگران کمک کنید؟ در این صورت معتقدید که بی‌ارزش است و هیچ وقت چیزی عایدتان نمی‌شود. مطمئن شوید که اکنون دست رد به سینهٔ ثروت نمی‌زنید. 
اگر به شام دعوت شدید با شادی و لذت بپذیرید. در این فکر نباشید که «وای باید او را هم به شام دعوت کنید.» این احساس را نداشته باشید که با مردم معامله کنید. هدیه بدهید تا در عوض آن هدیهٔ بزرگتری دریافت کنید. در قبال هر هدیه‌ای‌، لبخند بزنید و تشکر کنید. به این طریق اجازه می‌دهید کائنات دریابند که شما آمادگی دریافت خیر و برکت را دارید. 
هشیاری شما از ثروت‌، به پول بستگی ندارد. پول شما به هشیاری‌تان از ثروت وابسته است‌. اگر بتوانید ثروت بیشتری را تصور کنید، ثروت بیشتری به سراغ تان خواهد آمد. لحظه‌ای چشم خود را ببندید و فکر کنید که در کنار اقیانوس زیبایی ایستاده‌اید شما می‌توانید که با یک قاشق چایخوری از این اقیانوس استفاده کنید و یا می‌توانید یک سیستم لوله‌کشی از آنجا به داخل منزل خود بکشید. پس متوجه شدید که همه چیز به اراده و تصور شما بستگی دارد. ظرف شما میزان هشیاری شماست که همواره می‌تواند بزرگتر شود.دست کم روزی یک بار با آغوش کاملاً گشوده بنشینید و بگویید «آغوش من برای پذیرفتن همهٔ خیر و خوشی و فراوانی کائنات گشوده است‌.» پس از مدت کوتاهی اثر این جملهٔ جادویی را در می‌یابید. کائنات تمام آن چیزی را که در هشیاری شماست به شما می‌بخشد. پس به کم قانع نباشید. این جملهٔ تأکیدی را در چند جای خانه در مقابل چشمانتان قرار دهید. گذاشتن پس انداز روزانه را به یک عادت تبدیل کنید. از پولی که به دست می‌آورید لذت کافی ببرید. فکر کنید در هفتهٔ گذشته و یا در ماه گذشته چقدر از درآمد خود را جهت تفریح خرج کرده‌اید. اگر استفاده نکرده‌اید خود را جریمه کنید. حتی به میزان کم نیز شما باید از پول خود در جهت تفریح استفاده کنید. لازم نیست که پول مسئلهٔ جدی زندگی شما باشد. از دور به آن نگاه کنید. پول وسیله‌ای برای مبادله است‌. باید در هشیاری خود بپذیرید که برکت از همه جا و هر جا می‌تواند بیاید به شرطی که آغوش شما برای پذیرفتن آن باز باشد

یک دقیقه

برای اینکه بتوانیم بر وقت خود بهتر مدیریت کنیم، می بایست ارزش وقت خود را درک نماییم. درک ارزش وقت، مهمترین گام در راه بهبود مدیریت وقت است. قدم نخستینی است که اگر درست برداشته شود آگاهی برای رسیدن به مقصد را در طول مسیر به فرد می دهد.
غفلت از ارزش زمان است که باعث می شود فرد به آفات وقت خود توجه نکند، در پی تقسیم اوقات خود و برنامه ریزی در زندگی نبوده و مصمم از استفاده بهتر از وقتش نباشد. تقسیم اوقات گام مهمی برای تنظیم برنامه روزانه به حساب می آید. اکثر کسانی که نمی توانند مدیریت موفقی بر وقت خود داشته باشند، در حقیقت قادر به تقسیم اوقات خود نیستند. شناخت و برنامه ریزی برای دقایق زندگی هنری است که هرکس به آن دسترسی پیدا نمی کند. برای دستیابی به این هنر باید بر دقایق متمرکز شد و به این روش عمل کرد که: 
۱ ) هر روز صبح یک دقیقه وقت برای خودتان کنار بگذارید، بنشینید و فکر کنید.
۲) یک دقیقه وقت بگذارید و کار کوچکی برای ارج نهادن به خود انجام دهید.
۳) یک دقیقه وقت بگذارید و بر آن شوید که امروز را از افسوس های گذشته و دلواپسی های آینده پاک کنید.
۴) یک دقیقه وقت بگذارید و فکر کنید یک مورد نگران کننده تا چه اندازه ارزش غصه خوردن و تنش عصبی دارد. 
۵) یک دقیقه وقت بگذارید و نگذارید که چیزهای کوچک شادمانی شما ر ا بر هم بزند. 
۶) یک دقیقه وقت بگذارید و اثرات حرف های غیر منصفانه را از بین ببرید 
۷) یک دقیقه وقت بگذارید تا از افکار منفی خلاص شوید . 
۸) یک دقیقه وقت بگذارید و تجربه ای لذت بخش را به خاطر بیاورید. 
۹) یک دقیقه وقت بگذارید تا به تمدد اعصاب بپردازید. 
۱۰) یک دقیقه وقت بگذارید و تصمیم بگیرید که از هیچ کس انتظار تشکر نداشته باشید. 
۱۱) یک دقیقه وقت بگذارید و بر آن شوید که اجازه ندهید کسی در شما احساس حقارت به وجود بیاورد و بالاخره آخرین دقیقه روز خود را به این اختصاص دهید که تصمیم بگیرید به هیچ وجه در مورد آنچه دیگران ممکن است درباره شما بگویند یا فکر کنند نگران نباشید.
تفکیک اوقات، اولویت بندی اقدامات، بهبود مدت اجرا هر یک از این موارد، جایگاه ویژه ای در مدیریت وقت دارد و باید در به کارگیری آنها دقت نمود. 
یکی از راه های مناسب برای شناسایی آفات وقت، بررسی عملکرد روزانه است. هر فرد با نوشتن اقداماتی که در روز انجام داده است و با تجزیه و تحلیل موارد برای مدت یک هفته تا یک ماه که بستگی به میزان گرفتاری وی به آفات وقت دارد، می تواند اشکالات موجود را بیاید.
در حقیقت یکی از ملزومات اجرایی نمودن مدیریت وقت، تنظیم برنامه است. عده ای در برابر برنامه مقاومت می کنند،چرا که معتقدند برنامه ریزی ما را در موارد غیر مترقبه در بند می کشد و مسایل ناگهانی را در نظر نمی گیرند در حالی که برنامه ریزی خوب در حقیقت نه تنها باعث دربند شدن فرد نمی شود، بلکه باعث آزادی وی می گردد. یک برنامه ریز هوشیار برای تغییرات و بحران ها و آنچه انتظار آن نمی رفته است، جایی در برنامه خود در نظر می گیرد. برنامه ریزی وقت می گیرد، وقتی که در حقیقت باعث حفظ اوقات در دراز مدت است و کلید اصلی در بهره برداری موثر از وقت می باشد. 
ابتدایی ترین طریق مدیریت بر وقت، فهرست کردن کارهایی است که فرد در روز باید انجام دهد. تغییرات شرایط روحی فرد و وضعیت سلامتی وی در پیگیری برنامه نقش دارد. پس نباید با برنامه ریزی های غیرقابل انعطاف، مانعی بزرگ در راه نظم اوقات خود به وجود آورد

راه موفقیت را پیدا کنید

«شیوکرا» درباره قدرت تفکر مثبت و نقش آن در زندگی صحبت می کند.
وی می گوید: «همه چیز ممکن است». این سخنان را از زبان کسی می شنوید که اولین هدفش در زندگی القای تفکر مثبت، برخورداری از شخص بهتر و مدیریت بهتر و در کل انسان بهتر بودن به شما است.
تفکر مثبت به عنوان یک مکمل برای انجام دادن برنامه های شما ایفای نقش می کند.
«آن یک ویتامین است نه یک آنتی بیوتیک» مهم نیست که من چقدر آدم مثبتی هستم، وقتی شما احتیاج به عمل ندارید نمی توانید قلبتان را جراحی کنید.
«کرا» نویسنده مؤسس یک شرکت و یک سیاستمدار هنری است که از سال گذشته تاکنون به عنوان یک سخنگو به اقصی نقاط دنیا سفر می کند و در یک خط مستقیم الهام بخش نوید برای مردم است. او حالا در دبی است و قصد دارد تا با یک گروه تجاری و سرمایه گذاران آن صحبت کند تا رفتار خود را تغییر دهند و با تفکر مثبت بتواند موفقیت را از آن خود کنند. او دومین مرتبه است که به این جزیره می آید. کرا محدودیت های زندگی را می شناسد و قصد ندارد تا غیرممکن های محال را ممکن کند، اما می خواهد به مردم کمک کند تا راه برد را پیدا کنند.
او می گوید: هرکسی می تواند، براساس نیازهای درونی خود، به آنچه فکر می کند برسد و در آن زمینه موفقیت را از آن خود کند. باید ببینیم چه انگیزه و احساسی در درون ما از بین رفته و یا گم شده و با الهام از درون خویش سعی کنیم آن را پیدا کنیم.
کرا همراه با خانواده اش ۳۰ سال پیش وقتی معدن زغال سنگ خود را از دست داد از هند به کانادا آمد و توانست در کانادا به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند. حال ببینیم راز موفقیت کرا چه بوده است؟
به نظر شما راز جهش مردی که با شستن ماشین امورات زندگی خویش را می گذراند، چیست؟ وی می گوید: اگر رازی وجود دارد، آن راز ایستادگی و استقامت است و جاده رسیدن به موفقیت هرچیزی می تواند باشد اما باید آن را به آرامی طی کنید.
اگر داستان زندگی افراد موفق را مطالعه کنید، متوجه می شوید شکست هم جزئی از زندگی آنها بوده، اما اینکه چگونه به این شکست نگاه کنید و چگونه از آن الهام بگیرید می تواند موفقیت را برای شما به ارمغان آورد. مثبت فکر کنید و برمبنای آن تفکر مثبت رفتار خود را تغییر دهید. نکات مهم هرچیز را دریابید تا بتوانید موفقیت را از آن خود کنید. فرهنگ خود را غنی کنید، اساس هر چیز باید قوی باشد و جزئیات آن پایه باید درست باشد تا بتوان شاهد سود دهی و منفعت های حاصله از آن بود.
«کرا» کتاب هایی نیز از جمله «افکار» مثبت که می تواند باعث برد شود و ...وارد بازار کرده که تاکنون بازار پررونقی داشته است

فرمان هایی برای محبوب شدن در محل کار

۱- اگر برای انجام کاری بیرون می روید به همکارانتان پیشنهاد کنید کارهای کوچک آنها نظیر آوردن ناهار، خرید تمبر یا آوردن لوازم اداری مورد نیاز را برایشان انجام دهید.

۲- هر گاه وسیله ای را به امانت می گیرید بلافاصله و صحیح و سالم آن را برگردانید.هیچ وقت در اداره از کسی پول قرض نکنید.
۳- در پایان روز میز کار خود را مرتب کنید و به فکر نیروهای خدمات پس از ساعت کاری باشید. غذا و مایعات مصرف شده را در سطل نیاندازید.
۴- از گل ها و گیاهان دفتر کارتان به دقت مراقبت کنید.
۵- هنگام استفاده از سرویس های بهداشتی وسواس به خرج دهید.
۶- در اداره با کسی تماس شخصی نگیرید. اگر هم لازم شد، باید مکالمه کوتاه باشد. وراجی نکنید چون باعث آزار دیگران می شوید.
۷- اتاق کار خود را تبدیل به آرایشگاه نکنید! آرایش، شانه زدن مو و گرفتن ناخن را در دستشویی انجام دهید.
۸- در اداره آدامس نجوید. دیدن صورتی که با جویدن آدامس بد شکل می شود، فضای دیداری اداره را خراب می کند و تصور دیگران را از شما به هم می زند.
۹- سر میزکارتان غذا نخورید.
۱۰- اگر بیکار شدید برای گپ زدن به سراغ همکاران دیگر نروید. شاید او در آن لحظه احتیاج به تمرکز فکر داشته باشد. به علاوه، شما باید از هر وقت آزادی برای افزایش دانش اداری خود استفاده کنید.
۱۱- حتی اگر کاری نداشتید، پشت میز خود روزنامه و مجله نخوانید. این کار تصویر فردی تنبل را از شما در ذهن دیگران حک می کند.
۱۲- میز خود را از عکس های خانوادگی و شخصی انباشته نکنید. قبول که فرزندتان را از هر چیزی در دنیا بیشتر دوست دارید ولی با این حال عکسش روی میز کار جایی ندارد.
۱۳- هرگز روی صندلی لم ندهید و پاهایتان را روی میزتان نگذارید. منظره کف کفش های شما، هیچ کس را تحت تاثیر قرار نمی دهد!
۱۴- در شایعات و گفتگوهای همکاران، هیچ وقت از موضع خاصی طرفداری نکنید. خود را از این مباحثات و غیبت ها دور نگه دارید. اگر در چنین توطئه هایی همکاری کنید، شاید دوستان امروزتان، فردا تبدیل به دشمنان تان شوند.
۱۵- همیشه با همه، یک رو و صادق باشید. در این صورت همه چیز برایتان به خوبی پیش می رود.
۱۶- وقتی قرار است در جایی باشید، سعی کنید به موقع در آن جا حضور داشته باشید و تا پایان وقت اداری هم بمانید. اگر خودتان ۵ دقیقه به اتمام وقت اداری به موسسه یا سازمانی رفته باشید و با کارمندی مواجه شده باشید که ذهن و فکرش به خانه رفته است، خوب می دانید که این توصیه چه معنایی دارد.
۱۷- سعی کنید برای دیگران قابل اعتماد و قابل اتکاء باشید. اگر می گویید که کاری را انجام می دهید پس انجام دهید. دیگران روی شما حساب می کنند.
۱۸- به حداکثر زمانی که برای کار به شما داده شده توجه کنید. شاید همکاران دیگر برای انجام کار خود به نتیجه کار شما احتیاج داشته باشند.
۱۹- در کار گروهی فعال باشید. مدام برای انتقادهای کوچک از همکاران نزد رییس نروید. در کل،کارکردن با هم راحت*تر از کار کردن علیه همدیگر است و محل کار باید مملو از روحیه کار گروهی باشد.
۲۰- تا حد ممکن جزییات زندگی خصوصی خود را در محل کار مطرح نکنید. البته مسلم است که این کار همیشه مقدور نیست ولی حتی الامکان طرح این مسائل را به حداقل برسانید.
۲۱- با همه منصف باشید. با همه به طور یکسان و بدون توجه به جنسیت، مذهب، نژاد یا شخصیت رفتار کنید.
۲۲- نسبت به همه مودب باشید . از افرادی که مقامی ندارند گرفته تا مقامات بالا .
۲۳- به حریم خصوصی دیگران احترام بگذارید. نامه های همکار خود را نخوانید یا در وسایل میزش تجسس نکنید.
۲۴- انتقاد همکاران را با روی گشاده بپذیرید. آن را به منزله غرض شخصی در نظر نگیرید و سعی کنید عملکردتان را بهبود ببخشید

۵s در خانه

«پنجs » یک روش مدیریت ژاپنی است. این اسم از اولین حرف صدادار پنج واژه ژاپنی گرفته شده است: 
‌▪ Sortساماندهی(Seiri)
▪ Stabiliesنظم‌و‌ترتیب(Setion) 
▪ Shineپاکیزه‌سازی(Sesio)
▪ Standardiesاستاندارد‌سازی(Seiketsu)
▪ Sustainا انضباط(Shitsuke)
اگر می‌خواهید با این روش نظم و ترتیب را در خانه برقرار کنید بهتر است با مراحل مختلف آن بیشتر آشنا شوید.
● اصل اول: ساماندهی
در گذشته که وسایل مورد نیاز به اندازه کافی وجود نداشت و تهیه کردنش سخت‌تر از نگهداری و انبار کردنش بود، اغلب وسایل ظروف و خوراکی ها را انبار می‌کردند. این روزها دور ریختن اشیا به اندازه انبار کردن شان دارای اهمیت است و آن چیزی که مهم است این است که بدانیم چه چیز را باید دور بریزیم و چه چیز را باید نگه داریم .
در سیستم مدیریتی«پنجs »، قدم اول ساماندهی یا همان سر و سامان‌دادن به وسایل و لوازم موجود در خانه است. در این مرحله تشخیص وسایل ضروری از غیر ضروری اهمیت دارد. شما در کمد لباس‌هایتان احتمالا لباس‌هایی دارید که هیچ وقت آنها را نمی‌پوشید اما نمی‌توانید خودتان را قانع کنید که باید آن را دور بریزید. دایم با خودتان فکر می‌کنید بالاخره ممکن است یک روز به آن احتیاج پیدا کنید و از آن استفاده کنید. در این مرحله باید قاطعانه تصمیم بگیرید و ضروری‌ها را از غیر ضروری ها جدا کنید. اینجاست که باید اولویت ها را مشخص کنید و وسایلی را که مورد نیازتان نیست در خانه نگهداری نکنید. وسایل غیرضروری را می‌توانید بفروشید یا به دوستان یا اقوام یا کسانی که از آن استفاده می کنند بدهید.
در این مرحله همچنین باید خرابی‌ها را برطرف کنید، پیچ‌های شل را محکم کنید، ظروف شکسته و لب پر را دور بیاندازید،لامپ‌ها و چراغ ها ی نیم سوزو سیم‌هایی که رویه آن فرسوده شده است و احتمال برق گرفتگی وجود دارد تعویض کنید. 
● اصل دوم: نظم و ترتیب
تا به حال پیش آمده که برای پیدا کردن یک لباس تمام کمد لباس‌تان را زیر و رو کنید؟ اگر همه وسایل را با نظم و ترتیب چیده باشید این مشکل برایتان پیش نمی‌آید.
در این مرحله باید وسایل ضروری را با نظم خاص در محل مناسب قرار دهید؛ طوری که در هنگام نیاز بتوانید به بهترین شکل از آن استفاده کنید. با این کار شما می‌توانید هر وقت هرچیزی لازم داشتید بدون صرف وقت برای جستجو به راحتی و با کمترین زمان آن را پیدا کنید. این کار را باید با چنان نظم و ترتیبی انجام دهید که حتی با چشمان بسته هم بتوانید وسایل مورد نظرتان را بردارید و استفاده کنید. کار خیلی سختی نیست. فقط کافی است هر چیزی را با توجه به کاربردش در محل مناسب قرار دهید. مثلا موقع چیدن کابینت، وسایلی را که بیشتر استفاده می‌کنید در طبقات پایین‌تر و در قسمت‌‌های جلویی که دسترسی راحت‌تری دارند قرار دهید و وسایلی را که کمتر استفاده می‌شوند در طبقات بالاتر و در قسمت‌های عقب‌تر بگذارید. اما برای هر چیز جای مشخصی در نظر بگیرید. این نکته را فراموش نکنید که بعد از برداشتن و استفاده از هر وسیله باید مجددا آن را در جای خودش قرار دهید.
● اصل سوم: پاکیزه سازی
پاکیزگی اساس و پایه تعلیم و تربیت و راهی برای پرورش روح است. در یک معبد اولین کار یک مبتدی پاکیزگی است. مساجد را قبل از ماه رمضان تمیز و پاکیزه می‌کنند. در آستانه سال نو همه با خانه تکانی به استقبال بهار می‌روند. وقتی همه چیز تمیز و مرتب است و خانه برق می زند و می درخشد همه احساس آرامش و راحتی می کنند.
تمیزی و پاکیزگی کیفیت زندگی را بالا می برد. گاهی با تمیز نگه داشتن و پاک کردن پنجره ها و لامپ ها میزان نور خانه بیشتر می‌شود. خیلی از و سایل خانگی اگر تمیز و مرتب نگه‌داشته شوند دوام و طول عمر بیشتری پیدا می‌کنند. 
این مرحله نوعی بازرسی است، شما ابتدا محیط و وسایل مورد استفاده تان را از نظر آلودگی بررسی می کنید و آلودگی را در اولین فرصت و به طور کامل ازبین می‌برید. برای تمیز کردن باید به همه چیز توجه کنید. لکه ها، چربی ها و روغن های روی اجاق گاز، گرفتگی شیر ظرفشویی، گرد و خاک روی مبلمان و میز ناهارخوری همه باید به دقت تمیز شوند.
تمیز کردن وسایل در همان لحظه‌های اول آلودگی راحت‌تر و سریعتر انجام می شود. آلودگی‌ها در مراحل اولیه زودتر از بین می‌روند. ظرف ها بعد از خوردن غذا خیلی راحت و زودتر شسته می‌شوند اما بعد از چند ساعت برای تمیز کردن و شستن آنها باید وقت بیشتری صرف کرد. 
پاکیزگی در بهبود روابط تان با دیگران هم موثر است.اگرعلف‌های هرز اطراف خانه را بردارید و آشغال‌ها را جلوی درب خانه نگذارید، تصویر زیباتری از خود و خانوده تان ایجاد می‌کنید. نامرتب بودن یا آلوده و کثیف بودن محیط خانه و لباس هایتان احساس بدی در دیگران ایجا د می کند. 
● اصل چهارم:استاندارد سازی
استاندارد مختص محل‌های کاری و محصولات تولیدی نیست. برای کنترل و اصلاح سیستم جدید در خانه بهتر است از استانداردها استفاده کنید. مثلا استفاده از رنگ سفید برای ملافه‌ها، ظروف، دستمال آشپزخانه و مبلمان استانداری است که آلودگی‌ها را سریع نشان می دهد و از تجمع آلودگی جلوگیری می کند. 
۶۰ درصد از فعالیت های ما با بینایی آغاز می شود. البته از حس‌ شنوایی و لامسه هم استفاده می‌کنیم اما از آنجایی که بینایی حس غالب ماست بنابراین در استاندارد سازی بهتر است از حس بینایی استفاده کنید. مثلا برای این که کفش ها جلوی در پراکنده و به هم ریخته نشود. اگر جای کفش ها را روی زمین یا روی طبقات جاکفشی مشخص کنید، احتمال این که بچه‌ها کفش هایشان را روی آن قرار دهند بیشتر است. برای نظم بیشتر و راحتی کار از این استانداردها استفاده کنید. تمام شیرهای آب گرم با رنگ قرمز و شیرهای آب سرد را با رنگ آبی برچسب گذاری کنید. روی شیشه‌های ادویه یا مربا با استفاده از طرح یا رنگ محتویات داخل آن را مشخص کنید تا هنگام استفاده مجبور نباشید در آنها را چندبار باز و بسته کنید. با نصب طرح یا علامت خاص روی درب کشوها، کمد ها و فقسه ها محتویات داخل شان را نشان دهید. 
● اصل پنجم: انضباط
انضباط یعنی توان انجام کارها به شکل مطلوب و مورد نظر. خیلی‌ها انضباط را نمی پسندند و در برابرش مقاومت می کنند. از نظر آنها انضباط، مجبور شدن به پیروی از الگوهای رفتاری از پیش تعیین شده است. انضباط برای حرکت و ادامه حیات ضروری و عاملی برای انجام بهتر و سریعتر امور زندگی است. هر چند این اصل آخرین اصل از اصول مدیریت «پنجs » است اما این به آن معنا نیست که اهمیت کمتری دارد. 
انضباط حاصل تمرین و تکرار است. در این مرحله باید همه افراد خانه با هم مشارکت کنند. مراقب باشند نظم و ترتیب به هم نخورد. بهتر است هر روز چند دقیقه به بررسی و پیدا کردن کارهایی که نیاز به رسیدگی دارد بگذرد. برای تمرین بیشتر وایجاد احساس مسوولیت پذیری در افراد خانواده می توانید دفترچه ای مخصوص انجام کارهای خانه تهیه کنید و فهرست کارهایی را که باید انجام شود با زمان انجام کار و فرد مسوول انجام آن را مشخص کنید. 
برای تمیز و مرتب نگهداشتن خانه همه باید باهم کار کنند. هیچ استثنایی وجود ندارد. کافی است بگویید حالا یکبار اشکال ندارد و لباس تان را روی مبل اتاق پذیرایی بگذارید،چند دقیقه نمی گذرد که مشاهده می کنید یک کلونی از لباس و شانه و کتاب در اطرافش جمع شده است. 
همه باید تمیز نگهداشتن خانه را تکلیف و وظیفه خودشان بدانند. یکی از راه های برقراری نظم و انضباط در خانه استفاده از تنبیه و تشویق است. مثلا اگر کسی وظایفش را بهتر از دیگران انجام داد باید این کار او مورد قدردانی قرار بگیرد و تشویق شود و برعکس کسی که نسبت به مسولیت هایی که به عهده اش بوده بی توجهی کرده باید جریمه شود و به عنوان تنبیه روز بعد وظایف بیشتری به عهده اش گذاشته شود. 
● دقیقه های طلایی
اگر برای انجام کاری زمان نامحدود داشته باشید تمام این برنامه ها ارزش خودش را از دست می‌دهد اما وقتی قرار است کارها طبق برنامه زمان‌بندی دقیق و فشرده انجام شود اهمیت ساماندهی و نظم و ترتیب مشخص می شود. بنابراین لازم نیست وقت زیادی صرف فعالیت های «پنجs» کنید. کافی است زمان های کوتاهی درنظر بگیرید که در آن تمام افراد خانواده با مشارکت هم کاری را انجام دهند. هر کس باید وظیفه‌ای را به عهده بگیرد و وظایف کاملا شفاف سازی شوند تا همه کاملا متوجه شوند که باید چه کاری انجام‌دهند. مثلا پدر آشغال ها را بیرون می‌برد، مادر ظرف ها را می‌شوید، بچه‌ها هم جارو و گردگیری می‌کنند وبه این ترتیب بعداز ۵ تا ۱۰ دقیقه مقدار زیادی کار انجام شده است

چگونه در دل شوهر راه یابیم؟

۱- با شوهری که از سر کار می آید چه رفتاری دارید؟
الف- چه باید کرد؟
۱- سلام و احوالپرسی معمول منتها با خوشرویی و گفتن «خسته نباشید».
۲- گرفتن کیف، کت و بسته های خریداری شده 
۳- دادن خبرهای خوش 
۴- آرام کردن فرزندان و هر یک را به کاری مشغول کردن.
۵- سریع آماده کردن میز غذا یا چیدن سفره.
۶- پرس و جو از اوضاع کاری روز و فرصت دادن به مرد تا حرف هایش را بزند.
و خلاصه به هر طریق می توانید احساس خوب خود را از ورود شوهر به منزل ابراز کنید.
حرف دیل کارنگی یادتان باشد که می گوید :«تبسم خرجی ندارد ولی سود بسیاری دارد.» 
گاهی بعضی از مردها حسادت خود را پنهان می کنند و قدرت ابراز آن را ندارند، آن وقت دچار دردی درونی می شوند که پیامدهای آن خوشایند نیست. خانم ها باید متوجه این خصیصه مردها باشند. از سوی دیگر، شوهر با حسادت خود به طور غیرمستقیم به همسرش نشان می دهد که چقدر دوستش دارد. 
ب- و اما چه نباید کرد؟
۱- بی اعتنایی و سرد رفتار کردن.
۲- در خواست انجام کاری پیش از غذا خوردن.
۳- گله و شکایت از بچه ها و یا شکوه و شکایت از کارهای روزانه.
۴- درخواست پول یا بیان سایر توقعاتی که احتمالاً برای مرد مشکل آفرین است.
شاید بگویید این موارد پیش پا افتاده است، اما لطفاً صادقانه پاسخ دهید، آیا با وجود آگاهی از این موارد جزئی، به آنها عمل می کنید یا فقط گاهی یکی – دو تایی را اجرا می کنید؟
۲- اگر شوهرتان دیر به منزل بیاید با او چه رفتاری دارید؟
یکی از عمده ترین اختلاف های زوجین، دیر آمدن مرد به خانه است. طبیعی است هیچ مردی حق ندارد بدون دلیل موجه دیر به خانه برود. اما خانم ها هم نباید در صورت دیر آمدن مرد به منزل، جنجال به پا کنند. خانم ابتدا باید علت واقعی را پیدا کند تا از روی حدسیات و افکار منفی خود واکنشی نشان ندهد که رابطه را پر از خشونت و مشاجره کند.
زن باید علت دیر آمدن را سؤال کند وگرنه مرد فکر می کند این موضوع برای زن بی اهمیت است، اما در عین حال زن باید سؤال خود را با لحنی آرام مطرح کند، آن هم پس از این که شوهر شام خورد و کمی استراحت کرد. زن باید او را متوجه کند که به خاطر نگران بودن چنین پرسشی کرده است. با این برخورد ، شوهر مجبور می شود با حوصله و به نرمی دلیل دیر آمدنش را توضیح دهد.
اما اگر زن لحن تند و غیر دوستانه ای داشته باشد مرد احساس می کند مورد بازخواست قرار گرفته، از طرفی هم خسته و گرسنه است بنابراین ممکن است حتی با لحن زننده ای مثلاً بگوید «به تو مربوط نیست»، یا سکوت کند.
مردی می گفت «شغلم طوری است که اکثراً نمی توانم سر ساعت به منزل برسم، هر چند همسرم از این وضعیت با خبر است اما تا می رسم غُرولند می کند. من هم دیگر به این رفتارش عادت کرده ام و دیگر تلاشی برای سر وقت رسیدن نمی کنم. از این که فکر می کنم او به من ظنین است عصبانیتم دو برابر می شود.»
البته بهتر است مرد در این صورت تلفنی به خانم خبر دهد، اما به او حق بدهید که شاید گاهی تلفن دم دست او نباشد. برخی از مردها هم می گویند اگر هر بار به خانه تلفن کنیم همسرمان عادت می کند، آن وقت اگر یک بار نتوانیم زنگ بزنیم بیشتر نگران می شود.
اما از اینها گذشته، کمی هم باید مسئله را از دید خانم ها بررسی کنیم. بیشتر زنان مایلند ساعت دقیق آمدن همسرشان را بدانند. اما منظور آنها بازخواست یا کنجکاوی نیست بلکه می خواهند غذا را طوری آماده کنند که به محض ورود همسرشان، غذا را بکشند. حالا شما خود را به جای همسری بگذارید که نمی داند کِی پلو را دم کند تا نسوزد، کِی خورش را بار بگذارد که به موقع حاضر شود، به بچه ها غذا بدهد یا نه و خلاصه دهها مورد دیگر که به سلیقه شخصی زنان مربوط می شود. اگر شوهر دیر کند تمام نقشه های همسرش را به هم می ریزد. در حالی که وقت شناسی حداقل احترامی است که مردان می توانند به زحمت های روزانه همسرشان بگذارند. 
از یاد نبریم نهایت آرزوی هر زن، فراهم کردن شرایط آسایش و راحتی برای شوهرش است. باید قبول کرد که وقتی او یکی دو ساعت را در نگرانی و اضطراب به سر برده باشد، نمی تواند خوش آمدگوی خوبی به هنگام ورود شوهرش باشد.
در اینجا باید به زنان خوب و دوستدار شوهر توصیه ای کنیم. شما که دوست ندارید به تنهایی غذا بخورید و حتماً باید شوهرتان در کنارتان باشد لازم است به نکته ای ظریف توجه کنید. اگر مایلید او هرچه زودتر وضع مالی اش را بهبود بخشد و خواسته هایتان را برآورده سازد، باید خود را برای این گونه دیر آمدن ها آماده کنید. زیرا همیشه چنین فرصت کاری خوبی برای همسرتان مهیا نیست. در چنین مواقعی باید برای خود سرگرمی سالمی پیدا کنید تا هم شوهرتان آسوده خاطر به کارهایش برسد و هم شما هنری بیاموزید، یا تخصصی پیدا کنید. زنان موقعیت شناس، شغل شوهر را دست کم نمی گیرند، زیرا موفقیت مرد، بازده اقتصادی خوبی خواهد داشت و رفاه خانواده بیشتر می شود. در ثانی رضایت خاطری که از این بابت به مرد دست می دهد تأثیر مطلوبی بر روابط زناشویی می گذارد. مردی که از کارش راضی است به نسبت مردان دیگر در خانه خوش اخلاق تر است و در برابر ناملایمات صبوری بیشتری نشان می دهد. البته زنان در صورتی باید چنین فرصتی به شوهر خود بدهند که مدت آن قابل قبول باشد وگرنه شوهر باید در برنامه کاری خود تجدید نظر کند، زیرا زندگی فقط کار و مادیات نیست.
زنان موقعیت شناس، شغل شوهر را دست کم نمی گیرند، زیرا موفقیت مرد، بازده اقتصادی خوبی خواهد داشت و رفاه خانواده بیشتر می شود. در ثانی رضایت خاطری که از این بابت به مرد دست می دهد تأثیر مطلوبی بر روابط زناشویی می گذارد. مردی که از کارش راضی است به نسبت مردان دیگر در خانه خوش اخلاق تر است و در برابر ناملایمات صبوری بیشتری نشان می دهد. 
۳- با «سکوت شوهر» چه برخوردی کنیم؟
بیشتر خانم ها از سکوت شوهر در خانه سراسیمه و نگران می شوند، نشاط خود را از دست می دهند و این سکوت را به خود نسبت می دهند و پیش خود فکر می کنند: دوباره از چه دلخور است که حرف نمی زند. آیا ممکن است دیگر مرا دوست نداشته باشد؟ این حق خانم هاست که از مسائل شوهر خود مطلع باشند. یک زن دوست دارد شوهرش تمام اسرارش را با همسر در میان بگذارد، تا هم احساس غریبه بودن نکند و هم این که دوست دارد سنگ صبور شوهر خود باشد تا شاید بتواند کمکی کند. اما خانم ها باید به این مورد هم توجه کنند که بیشتر شوهرها مایل نیستند مشغله های فکری شان را با همسر خود در میان بگذارند چون می ترسند او را دچار نگرانی و اضطراب کنند. به علاوه چون مطمئن هستند از عهده حل مشکل بر می آیند فکر می کنند تا آن وقت نباید به همسرشان چیزی بگویند. گرچه نمی شود این رفتار را صد درصد تأیید کرد اما آنها با حسن نیت چنین می کنند. همسرتان فقط می خواهد شما ناراحت نشوید. مردی که تمام مشکلات کاری خود را با همسرش در میان بگذارد در واقع بخشی از بار آن را به دوش او منتقل می کند. به جای این که از شوهرتان انتظار داشته باشید تمامی افکار و اسرارش را با شما در میان بگذارد، به او فرصت دهید تا تنها بماند. در ضمن شرایط آرامش او را مهیا کنید و تا می توانید مهربانی کنید. این رفتار باعث می شود شوهرتان در کمال آسایش به مشکلش بیندیشد و برای حل آن اقدام کند. در چنین خانه ای است که مرد می تواند تمام غصه هایش را فراموش کند.
۴- مواظب حسادت های شوهرتان باشید
برای داشتن حس تفاهم با شوهرتان باید بدانید که او چه روحیه ای دارد. آیا انتظار دارید از همکار شوهرتان تمجید کنید و او ناراحت نشود؟ اگر می خواهید همیشه در قلب شوهرتان جای داشته باشید هیچ گاه بیش از حد از مردی نزد او تعریف نکنید. هیچوقت چیزهایی را که از دیگران یاد می گیرید با آب و تاب پیش او بازگو نکنید. از کجا می دانید به غرور شوهرتان برنخورده است؟ گاهی بعضی از مردها حسادت خود را پنهان می کنند و قدرت ابراز آن را ندارند، آن وقت دچار دردی درونی می شوند که پیامدهای آن خوشایند نیست. شما باید متوجه این خصیصه مردها باشید. از سوی دیگر شوهرتان با حسادت خود به طور غیرمستقیم به شما نشان داده است چقدر دوست تان دارد.
۵- غرغر کردن چاره کار نیست
در بیشتر مواقع حرف هایی که خانم ها می زنند درست و منطقی است، اما در زمان و نحوه بیان مطلب اشکال است. اگر نتیجه کاری خوب بود می توان تکرارش کرد، اما اگر حاصل منفی بود باید شیوه دیگری در پیش گرفت. شما با سرزنش، غرولند، بداخلاقی و رنجور نمایی فقط مرد را از خانه فراری می دهید! خانه محل آسایش و آرامش همسر شماست. اگر دائماً خطاهای او یا مشکلات خود را به رخش بکشید عاقبت می گریزد و به جایی پناه می برد که از این مزاحمت به دور باشد (البته این مطلب به معنی تأیید این رفتار مردان نیست). رگ خواب شوهرتان را به دست آورید، آن وقت همه چیز درست می شود. با گوشه و کنایه حرف زدن و زخم زبان را از صحبت های خود حذف کنید. 
به مردان عاشق نیز توصیه ای می کنیم: برای این که روح زن را شاداب و با نشاط سازید باید بخشی از اوقات فراغت خود را فقط به او اختصاص دهید. یک زن نیاز به توجه و احساس امنیت دارد. از یاد نبریم زن ها از طریق محبت و عشق ورزی بهتر و راحت تر با مردان کنار می آیند تا با اهدای قطعه ای جواهر. به همسرتان اجازه دهید گاهی خودش را برای شما لوس کند. مگر مردان گاهی خود را لوس نمی کنند و متوقع نیستند نازشان را بکشند؟!
گاهی پیش می اید که زن با رنجورنمایی یا نق زدن می کوشد محبت شوهرش را جلب کند. در چنین موقعیتی شوهر آگاه و دانا، زن را درک می کند و هرگز او را مجبور به اعتراف نمی کند که هدفش چیز دیگری است.
«گاهی دست نوازش، کنار او نشستن و صحبتی صمیمانه، معجزه می کند.»
افسوس که ما خودخواهانه به ندرت چنین می کنیم. زنان گاهی فقط نیاز به گوش شنوا دارند. با گفتن و گله کردن و گاهی از چیزی شکایت کردن روحشان را سبک می کنند. مرد خوب همواره این فرصت را به همسرش می دهد. به حرف های او گوش بدهید و او را تأیید کنید. این عمل را نه به صورت مکانیکی، بلکه از روی رغبت و با تمام وجود و به خاطر دل او انجام دهید.
«در این جهان نیاز به دوست داشتن و ستایش شدن، بیش از نیاز به نان است.» مادر ترزا