آموزش مهارت های زندگی

درس های زندگی - موفقیت - اجتماعی

آموزش مهارت های زندگی

درس های زندگی - موفقیت - اجتماعی

نکات طلایی خانه داری

▪ صدای زیاد آبمیوه گیری 
صدای زیاد آبمیوه گیری یا از متعادل نبودن صافی است که باید بازدید و یا تعویض شود و یا موتور خراب شده که باید از تعمیر کار کمک بگیرید. 
▪ علت حرکت آبمیوه گیری 
اگر در حین استفاده از آبمیوه گیری، حرکت می کرد، بدین معناست که صافی تعادل ندارد و یا محفظه ی آن پر شده است. 
▪ خرابی صافی آبمیوه گیری 
اگر آبمیوه ی شما همراه با تفاله باشد ، نشانه ی آن است که صافی آبمیوه گیری خراب شده و باید تعویض شود. 
▪ علت داغ شدن آبمیوه گیری 
اگر آبمیوه گیری شما پس از روشن کردن خیلی سریع داغ شد، این یک هشدار است که می تواند دو علت داشته باشد، محور موتور درپوشها لقی دارد و یا اینکه موتور نیم سوز شده است. حتماً از یک تعمیر کار کمک بخواهید. 
▪ استفاده ی درست از آبمیوه گیری 
اگر میوه هسته دارد، ابتدا هسته ها را از میوه خارج کنید؛ در غیر این صورت هسته ها مانع چرخش موتور یا تیغه های دستگاه می شوند. در محفظه ی بالا بیش از اندازه میوه نریزید و مراقب باشید تا بیش از حد تفاله در آن جمع نشود، چون به موتور فشار می آورد و آن را می سوزاند.در آبمیوه گیریهایی که صافی فلزی دارند، اگر فشار تفاله ها یا مقدار میوه ی ریخته شده زیاد باشد، صافی از حالت تعادل خارج می شود و در نتیجه وقتی دستگاه را روشن می کنیم، آبمیوه گیری به حرکت در می آید، برای جلوگیری از حرکت دستگاه باید تفاله ها را تخلیه کرد و یا از مقدار میوه ها کاست.هرگز موتور را درون آب فرو نبرید.قسمتهای متحرک بالای آبمیوه گیری مثل درپوش و تیغه را پیش از روشن کردن دستگاه کاملاً در جای خود محکم کنید. پیش از خاموش کردن و ایستادن کامل موتور، هرگز در پوش آن را باز نکنید. 
▪ یخچال را کجا قرار دهیم بهتر است؟ 
هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز، باعث کاهش عمر دستگاه می شود. به علاوه محل استقرار یخچال باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد. 
▪ تمیز کردن فریزر 
سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و گوسفند، هر کدام را در طبقه ی مخصوص قرار دهید. به تاریخ بسته‌ها دقت کنید و مواد را بر اساس تاریخ مصرف آنها در دسترس بچینید و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. روی هر بسته ی جدیدی که در فریزر می گذارید تاریخ بزنید. فهرستی از مواد موجود در فریزر تهیه کنید تا راحت تر بتوانید آنها را پیدا کنید. 
▪ تمیز کردن یخچال 
میوه ها و سبزیجات فاسد شده را دور بریزید. تمام طبقات یخچال را در آورید، دیوارها و طبقه ها را تمیز کنید. مواد شبیه به هم را در یک طبقه جای دهید. داروها و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. 
▪ تمیز کردن دستمال آشپزخانه 
برای تمیز کردن دستمالها یا اسفنجهای جرم گرفته ی آشپزخانه، ابتدا آنها را مدتی در محلول آب و نمک خیس کنید، تا سریع تر تمیز شوند.
▪ رفع بوی تخته ی نان 
وقتی گوشت ماهی و یا سبزیجات بودار را روی تخته ی نان بری خورد می کنید بوی آنها را به خود جذب می کند برای از بین بردن بوی پیاز , سیر و یا ماهی یک لیمو ترش را از وسط نصف کرده روی سطح تخته بمالید و یا آنکه خمیری از جوش شیرین و آب درست کرده و روی تخته گذاشته سپس آب بکشید . 
▪ رفع بوی نامطبوع سنگ کنار ظرف شوئی 
با مقداری پوست لیمو ترش یا پرتقال می توان در رفع بوی بد موفق بود . 
▪ رفع بوی ظروف پلاستیکی 
برای از بین بردن بوی بد ظروف دردار و جعبه های پلاستیکی روزنامه ی مچاله شده را در داخل ظرف قرار داده و در را محکم ببندید و بگذارید تمام شب را به همان حال بماند. 
▪ تمیز کردن رنده 
برای تمیز کردن رنده، مقداری نان خشک روی آن بمالید و سپس به راحتی آنرا بشویید. 
▪ تمیز کردن تخته آشپزخانه 
جهت پاکسازی تخته ی آشپزخانه که معمولاً در اثر خرد کردن سبزی های مختلف رنگ می گیرد، کافی است تخته های چوبی را با مقدار ی سرکه شست و شو دهید. 
▪ ظروف و بوی نامطبوع غذا 
جهت از بین بردن بوی نامطبوع غذا از روی ظروف کافی است ظرف را در آب محتوی کمی سرکه، مدتی خیس کنید و سپس بشویید. 
▪ بوی پیاز 
جهت از بین بردن بوی پیاز، می توانید دستان خود را قبل و بعد از پوست کندن پیاز، به کمی سرکه آغشته کنید. 
▪ تمیز کردن غذا از قابلمه 
برای تمیز کردن غذا از قابلمه، آن پر از سرکه کرده و بعد از نیم ساعت، قابلمه را با آب و مایع ظرفشویی به راحتی بشویید. 
▪ ضدعفونی کردن ظرفشویی آشپزخانه 
برای ضدعفونی کردن سینک (ظرفشویی) آشپزخانه، از محلول های شیمیایی استفاده نکنید، به جای آنها از محلول نمک استفاده کنید تا علاوه بر رعایت نکات بهداشتی از آسیبهای ناشی از مواد شیمیایی روی بدن خودتان در امان باشید. 
▪ تمیز کردن چربی روی اجاق گاز و دیوارهای آشپزخانه 
برای این منظور پارچه ای را در سرکه خیس کرده ، روی آن بمالید . بهتر و آسان تر تمیز می شود . 
▪ پاک کردن وسایل سفید آشپزخانه 
برای تمیز کردن وسایل سفید آشپزخانه روی آنها را ابتدا با پارچه ای خیس، نم دار کنید. بعد پودر زمین شوی را روی آن بریزید و چند دقیقه صبر کنید و اسکاچ بکشید. اگر باز هم پاک نشد روی آن را مایع سفید کننده بریزید . 
چای رو میشه با چند مدل چای ترکیب کرد که از لحاظ طعم
- عطر و رنگ چای ایده آل بشه.
- چای ترجیحا الک شده باشه بهتره.
- چای خشک رو که تو قوری میریزیم کمی آب جوش بهش اظافه میکنیم و بعد اون آب رو خالی میکنیم تا غبار و گرد چای جدا بشه.
- میشه کمی آب ریخت و چای رو گذاشت دم بکشه که این عمل باعث می شه چای زودتر دم بکشه.
- بر روی قوری چای میشه یک دستمال تمیز انداخت تا چای بهتر و سریعتر دم بکشه (که بعد از دم کشیدن باید اونو برداشت ).
- میشه به چای جهت عطر دارشدنش هل، گل سرخ، برگ عطر چای که از خانواده ی گیاه شمعدانی هست اظافه نمود.
- برای نگهداری چای برای مدت طولانی, بعد از دم کشیدن میشه چای رو از صافی رد کرد و تفاله ی چای رو جدا کرد و چای صاف شده رو برای مدت طولانی با همون کیفیت اولیه نگه داشت.
- در صورتی که چای به مرحله ی جوشیدن رسید برای جلوگیری از طعم زمخت چای میشه بهش یک یا دو حبه قند اضافه کرد. زمانی که می خواهیدچای رو در استکان برزید میتوانید در داخل استکان آب جوش بریزید و بگردانید تا باعث پایین آمدن دمای چای نشود. 
برای بررسی اینکه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است یا نه، یک تکه نان سفید داخل روغن بیندازید، اگر نان، ذرات تیره رنگی را در اطراف خود ایجاد کند مشخص می شود روغن قابل مصرف مجدد نیست، و در غیر اینصورت هنوز قابل استفاده است. 
▪ نگهداری دانه‌های ذرت 
دانه های ذرت را باید همیشه در فریزر نگاهداری کنید، به این ترتیب، نه تنها تازه می ماند، بلکه انجماد، از چروکیده شدن آن جلوگیری خواهد کرد. 
▪ چسبیدن کیک به دیس 
پاشیدن شکر بر روی دیس رطوبت اضافی را به خود جذب می کند و مانع چسبیدن کیک به دیس می شود. 
اگر می خواهید گوشت سفت را نرم کنید، روی همه ی قسمتهای آن مخلوطی از سرکه و روغن زیتون بمالید و بگذارید مدت دو ساعت بماند، سپس بپزید.
برای جلوگیری از خشک شدن پنیر، دستمالی را که با سرکه مرطوب ساخته اید روی آن بپیچید. نگهداری موز برای مدت طولانی امکان پذیر نیست و این میوه در مدت زمان کوتاهی از بین می رود . برای اینکه مدت زمان بیشتری بتوانید این میوه را نگهداری کنید باید آن را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید . به این ترتیب آن را برای زمان بیشتری حفظ خواهید کرد. 
برای شستشوی میوه و سبزی به هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین اضافه کنید. این عمل باعث ضد عفونی کردن و از بین بردن ناخالصیها می شود. بعد از اینکه حدود ۱۰ دقیقه سبزی و یا میوه را در این محلول قرار دادید آن را با آب سرد بشویید .
برای اینکه جعفری در غذایتان سبز باقی بماند، کافی است به محض آنکه مایع شروع به جوشیدن کرد، جعفری را به آن بیفزایید. برای رسیدن موز، کیوی، گوجه فرنگی یا سیب کال از قرار دادن میوه ها در مقابل تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید، چون باعث نرم شدن و حتی له شدگی آنها خواهد شد. میوه را درون یک حوله یا پارچه ی تمیز و مرطوب بپیچید. سپس درون یک پاکت کاغذی یا مقوایی قرار دهید. بزودی میوه ی شما بدون آنکه له یا سیاه رنگ شود، درون پاکت کاغذی می رسد. 
لیمو ترش را در توری کوچکی قرار دهید و در محیط خشک آویزان کنید.نیم ساعت قبل از مصرف، آن را درون یک ظرف پر از آب سرد بیندازید، تا مجددا" طراوت و تازگی خود را به دست آورد. با این کار، لیمو ترش برای مدت بیشتری سالم می ماند.
برای نگهداری کیوی، آنها را در پاکت کاغذی بپیچید و در یخچال بگذارید. اگر کیویهایی که تهیه کرده اید تقریبا" کال و یا سفت هستند، آنها را در دمای معمولی آشپزخانه یا اتاق بگذارید تا به مرور برسند .
این میوه، خود یک غذای رژیمی است و در عین حال مقدار قابل توجهی ویتامین C و مواد معدنی، بخصوص پتاسیم دارد . 
اگر نیاز داشتید تخم مرغ را برای مدت طولانی نگهداری کنید،‌ دقت کنید که هرگز تخم مرغ سالم را در فریزر قرار ندهید، زیرا سرما حجم آنرا زیاد کرده و می شکند. زرده و سفیده را از پوست تخم مرغ خارج کرده ، قدری نمک به آن بیافزایید و خوب بهم بزنید و در فریزر یا طبقه ی بالای یخچال نگهداری کنید. سفیده تخم مرغ( البته بدون زرده) به حالت منجمد برای مدت یکسال قابل نگهداری است. 
خشک کردن پوست تخم مرغ، اهمیت زیادی در نگهداری آن دارد زیرا رطوبت زیاد، موجب فساد این ماده غذایی می‌شود. هرگز تخم مرغ را درکنار سبزیها و میوه ها قرار ندهید زیرا رطوبت موجود در سبزیها موجب فساد تخم مرغ می‌شود. 

برای تمیز کردن فلاسک ابتدا تفاله های چای را از فلاسک خالی کنید، سپس مقداری آب گرم در فلاسک ریخته، کمی مایع ظرفشویی به آن اضافه نموده و یک اسکاچ نرم داخل فلاسک بیندازید، در آن را ببندید و خوب تکان دهید، تا تمیز شود و بعد با آب گرم کاملا شستشو دهید. اگر قوری شما جرم گرفته است ، قوری را پر از آب کنید و ، مقداری آبلیمو در آن بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد

▪ برای نگهداری کشک سائیده می توانید کشک ها را داخل قالب جایخی ریخته و در فریزر قرار دهید. سپس آنها را از قالب جداکرده و پس از قرار دادن داخل کیسه فریزر برای مدت طولانی آن را نگهداری کنید.
دانه های ذرت را داخل فریزر نگهداری کنید تا چروکیده نشود. قبل از اینکه دانه های ذرت را بو بدهید، کمی آب سرد روی آن بریزید. به خاطر داشته باشید که سبزی‌ها را حتما در سایه خشک کنید تا تغییر رنگ ندهد. ضمنا سبزی‌های خشک را نباید بیشتر از ۶ ماه نگهداری کرد چرا که خاصیت خود را از دست می دهند.
▪ اگر داخل کیسه نان یک پرساقه کرفس بگذارید، نان مدت بیشتری تازه می ماند.
▪ آرد را باید در جای خشک و تاریک نگهداری کنید تا زمان بیشتری سالم بماند.
▪ بهتر است برای نگهداری روغن از ظروف شیشه ای استفاده نکنید. ظروف سفالی یا لعابی برای این کار مناسب‌ترند.
▪ برای اینکه چای، عطر خود را از دست ندهد، آن را درون ظرف دربسته نگهداری کنید. اگر از خود پاکت چای استفاده می کنید، پاکت را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و سرکیسه را محکم گره بزنید.
▪ اگر شیشه آبلیمو را در یخچال می گذارید، حتما در آن را ببندید چون باعث کوتاه شدن عمر یخچال خواهد شد.
▪ لابه لای حبوبات چند برگ درخت گردو قرار دهید. ضمنا می توانید حبوبات را بانمک زیاد مخلوط کرده و حتی الامکان در فریزر نگهداری کنید.
▪ اگر قارچ را داخل کیسه پلاستیک بگذارید خراب می شود آن را داخل پاکت کاغذی بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.
▪ می توانید حبوبات را فقط یک جوش داده (آب را جوش آورده، حبوبات را داخل آب جوش بریزید تا یک جوش بخورد) داخل آبکش ریخته و آن را خشک کنید. مطمئن باشید دیگر جوانه نخواهند زد. لازم به ذکر است در قدیم بیشتر از این روش استفاده می شد.
بشتر میوه ها داخل کاغذ روزنامه برای مدت زمان بیشتری تازه می مانند

ـ برای تمیز کردن پنیر پیتزای چسبیده به ظرف ، بهتر است آن را با آب سرد و مایع ظرفشویی بشویید.
ـ هنگام استفاده از منقل برای تهیه کباب ، یک ورق کاغذ آلومینیومی (فویل) در کف آن قرار دهید . این کار هم باعث تشدید حرارت می شود و هم تمیز کردن منقل را آسان می کند.
ـ پوست گرفتن و خرد کردن سیر باعث چسبندگی دستها می شود. برای جلوگیری از این مشکل ، حبه های سیر را ابتدا دو دقیقه در آب جوش و سپس در آب سرد بگذارید پس از آن پوست بگیرید . توجه داشته باشید هنگام مصرف سیر جوانه سبز وسط آن را در آورید. 
برای جدا کردن پوست نازک روی بادام ، آنها را دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد بگذارید و به راحتی پوست آنها را جدا کنید . 
ـ برای گرفتن پوست هلو در تهیه مربا و کمپوت ، هلوها را یک دقیقه در آب بجوشانید و بعد پوست بگیرید .
ـ برای خشک کردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نیم کرده ، هسته را در آورید و روی سینی فر بگذارید . فر را داغ کنید و سینی محتوی برگه ها را در فر داغ قرار دهید حرارت فر را به روی حداقل تنظیم کنید . لای در فر را باز بگذارید و مرتب به آنها سر بزنید و چنانچه لازم است آنها را زیر و روی جا به جا کنید تا نسوزند. وقتی که خشک شدند سینی را از فر خارج کنید .
ـ برای انتخاب طالبی شیرین نسبت به اندازه اش سنگینتر به نظر می رسد.
روی پوست آن نباید لکه باشد. 
عطر خوبی از آن متصاعد شود. 
اگر ساقه آن به راحتی جدا شود . نیز به معنی رسیده بودن آن است .
ـ مربای ریواس را هرگز در ظرف آلومینیومی طبخ نکیند زیرا باعث مسمومیت می شود .
ـ برای تهیه یخ فانتزی ، می توانید داخل هر قالب یک گیلاس یا آلبالو قرار دهید . و بعد در قالب آب بریزید و بگذارید یخ ببندد .
ـ تمیز کردن ظروف مسی : اگر می خواهید لکه ای از روی ظرف مسی پاک کنید ، روی آن یک برش پیاز بمالید. لکه های روی کاغذ دیواری: این لکه ها را با مغز نان سفید می توانید پاک کنید آن را گلوله کنید، سپس روی لکه های مورد نظر بمالید .
ـ تمیز کردن مایکروفر : یک برش لیمو را در ظرف آب بیندازید ، داخل مایکروفر بگذارید تا گرم شود . وقتی بخار آب بر روی دیواره های داخل فر نشست ، آن را خاموش کنید و پس از مدت کوتاهی که فر خنکتر شد، آن را تمیز کنید.

▪ برای زنده و درخشان کردن فرش کمی سرکه و خاک اره را مخلوط کرده و برسی در این مخلوط زده بر روی فرش بکشید. بگذارید خوب خشک شود بعد روی آن جارو برقی بکشید.
▪ اگر لوله ظرفشوئی شما گرفته یک مشت جوش شیرین در سوراخ ظرفشوئی بریزید به اضافه نصف فنجان سرکه سفید در سوراخ را محکم ببندید. بعد از چند دقیقه آب سرد روی آن بریزید.
▪ برای تمیز کردن رویه پلاستیکی کابینت از پارچه مرطوبی که بر روی آن جوش شیرین ریخته اید استفاده کنید.
▪ برای باز کردن مجاری اتو ¼ فنجان سرکه سفید در آن بریزید بگذارید یک شب بماند.
▪ برای تمیز کردن و جلا دادن جلدهای قدیمی کتاب یک پارچه فلانل را به تربانتین آغشته کرده رویشان بمالید ، بعد با یک تکه پارچه نرم براقشان کنید.
▪ پاشیدن شکر بر روی دیس رطوبت اضافی را به خود جذب می کند و مانع چسبیدن کیک به دیس می شود.

▪ اگر می خواهید آب لیموی بیشتری از لیمو به دست آورید، ابتدا آنها را در داخل آب داغ بریزید، چند ثانیه صبر کنید و قبل از آبلیموگیری، آنها را روی میز بغلتانید. 
▪ اگر برنج ته گرفت روی آن یک تکه نان بگذارید و چند دقیقه در قابلمه را محکم ببندید. 
▪ هنگام تهیه نان خانگی، اگر دوست دارید روی آن برشته و براق شود، چند دقیقه قبل از برداشتن، روی آن با قلم مو سرکه سفید بمالید. 
▪ زمانی که مقداری از نان تست شما زیاد آمد یا بیات شد، آن را در تخم مرغ زده شده فرو برده و در روغن سرخ کنید. عصرانه خوبی برای بچه ها و بزرگترهاست. 
▪ همیشه خمیرمایه را در آب ولرم بریزید. آب داغ آن را از بین می برد. 
▪ اگر آرد نان نیاز دارید سریعترین روش تست کردن و بعد آسیاب کردن نان است. 
▪ اگر تخم مرغ شکست، روی آن به مقدار زیاد نمک بپاشید و پنج دقیقه صبر کنید، بعد با خاک انداز جمع آوری کنید. 
▪ سفیده تخم مرغ را می توان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد. 
▪ اگر یک هفته از عمر تخم مرغ بگذرد، در وسط ظرف آب قرار می گیرد. تخم مرغهای کهنه پوستی نرم و براق دارند، روی سطح آب قرار می گیرند و پس از سه هفته سفیده آن رقیق و آبکی شده و زرده آن پخش می شود. 
▪ پوست تخم مرغ تازه سخت و گچی است. ته آب افقی قرار می گیرد و سفیده آن غلیظ و زرده آن برجسته است. 
▪ اگر تخم مرغ را قبل از جوشاندن با یک سوزن سوراخ کنید، به هنگام پوست کندن راحت پوست خواهد شد. همیشه این سوزن را به آهنربای روی در یخچال بزنید. 
▪ تخم مرغ سفت به سیزده دقیقه جوشیدن نیاز دارد. در قابلمه آن قدر آب بریزید که روی تخم مرغ را بگیرد و در آن را ببندید و به مدت دو دقیقه بجوشانید، قابلمه را کنار گذاشته با در بسته یازده دقیقه صبر کنید. زرده تخم مرغ دیگر خاکستری نخواهد شد.* زمانی که تخم مرغ می خرید، تاریخ خرید را روی شانه تخم مرغ یا یکی از تخم مرغها بنویسید همین کار را با قوطیهای کنسروی که درش را باز می کنید، مانند پنیر و سایر مواد غذایی بکنید. این کار به شما کمک می کند تا زمان مصرف مواد غذایی را به دقت حساب کنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد